Det första husprojektet i verksamheten blev iordningsställandet av ett övergivet före detta djurstall till en studio, kontor, mötesrum och verksamhetslokal för Egnahemsfabriken. Vi kallar huset Studio Svanvik och det kommer framgent att fungera som en resurs för besökare, deltagare i brigader och utbildningar, studiecirklar och för oss själva.

Projektet har genomförts för att fungera som demonstrationsexempel på hur vi vill arbeta:

  • Socialt deltagande i bygget genom arbetsbrigader och workshops.
  • Bruk av återbrukade material och byggnadsdelar samt ekologiska material:
    • Kakel och golvklinker består av spillpartier skänkta av Ivars Färg Happy Homes i Henån.
    • Fönster är återbrukade och kommer från Karl-Ers Bygghantverk i Hjälteby.
    • Återbrukade ytterdörrar från Blocket (Stenungsund och Göteborg)
    • Träpanel är levererad av Derome i Svanesund
    • Isoerling i tak består av ekologisk träfiberisolering som levererats av Bygg och träfiberisolering i Göteborg AB.
    • Ytterväggarna isolerade med träfiberisolering från Woodisol.
    • Ekologisk ägg- och linoljefärg (äggoljetempera) från Avjord och under målningsledning av Färgtrappan.

Stort tack till alla som hjälpt till med att skapa Studion!

Bilder från byggprocessen: